Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Voeg de soepgroenten, het vlees en wat zout aan het water toe. Breng dit aan de kook en vervolgens afschuimen. Laat dit ongeveer 1 uur koken.
Haal het vlees uit de pan en snijd dit in blokjes. Haal de bouillon door een zeef en meet er 1 liter van af.
Schil de pompoen en schraap de kern er met een lepel uit. Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes.
Pel de uien en snijd deze in schijven. Verhit de olie en bak hierin de uischijven hierin glazig. Laat de pompoenblokjes vervolgens 5 minuten meebakken.
Begiet de tomaten met kokend water en laat afschrikken in koud water. Ontvel de tomaten en snijd de kroontjes eruit. Halveer de tomaten. De tomaten, de afgemeten bouillon, de blokjes rundvlees en de basilicum aan de pompoen toevoegen en ongeveer 5 minuten laten koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel met azijn of citroensap.
Tip: serveer met volkorenbrood.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.