Gewoon 'n goeie slager

Onze recepten
For page 25 26 2x speklappen op de barbecue

2x Speklappen op de barbecue

#1

Ingrediënten

  • 500 gram speklappen
  • 1 eetlepel kerrie djawa
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Meng de kerrie djawa, ketjap, mosterd en olijfolie. Marineer hierin de speklapjes, minimaal 1 uur.

Bak de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.

#2

Ingrediënten

  • 4 speklappen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tabasco
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Zout

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook op een laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten.

Meng 50 milliliter water met honing en azijn. Voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met tabasco, worcestersaus en zout. Laat het geheel afkoelen.

Laat de speklappen minimaal een half uur marineren in de marinade. Bak dan de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.