Natuurlijk afkalven
Elita is een Piemontees. Dat is een rundveeras dat uitermate geschikt is als vleesras. Het ras staat bekend om het feit dat kalveren via de natuurlijke weg ter wereld komen. Hierdoor is geen keizersnede nodig wat het leven van de koe ten goede komt. Voor het afkalven is een speciale ruimte in de stal gemaakt die zorgt dat de koe niet is afgezonderd van de overige koeien. Dit voorkomt veel stress. De kalfjes blijven vijf tot zes maanden bij de moeder. Elita is wit, sterk en heeft een rustig karakter.
Krachtige voeding
De voeding van Elita komt van het land van de boer, dit bestaat uit hooi, kuilgras en maïs. Ook zorgt hij voor de nodige mineralen en vitaminen voor net dat beetje extra. Elita graast van april tot oktober in de weide of zelfs langer als het weer dit toelaat. Hier heeft Elita alle ruimte om de stal in en uit te lopen. De laatste drie maanden verblijft Elita in de strostal met ligplekken. Zij komt hier tot rust en krijgt specifieke voeding met lijnzaad. Deze laatste periode zorgt voor de fijne, rode vleesstructuur die mals, maar krachtig is van smaak. Je proeft het!
Vetarm en een laag cholesterolgehalte
Het vlees van Elita is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekte.
Voeding en antibiotica
Elita beschikt over vers eten van eigen land. Daarnaast zorgt De Valk Wekerom voor mineralen en vitaminen in de voeding. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Elita dus niet toegediend. Haar vlees is antibiotica vrij.
Elita runderen worden nooit preventief behandeld met antibiotica. Mocht het voorkomen dat ze toch ziek worden, zal er alleen antibiotica worden gebruikt na goedkeuring van de dierenarts. Na het gebruik van antibiotica houden wij naast de wettelijk verplichte wachttijd ook een extra wachttermijn aan, alvorens de runderen worden geslacht. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat er geen antibiotica meer in het vlees zit.