Gewoon 'n goeie slager








Vers vlees

Wij zijn het adres voor een ongekend assortiment producten om van te genieten. Zeer bijzonder is ons ruime assortiment vleesspecialiteiten als malse biefstuk, schnitzels en vlugklaar-producten. Stuk voor stuk producten die bekend staan om de fijne smaak en onderscheidende kwaliteit.

Naast ons vers vleesspecialiteiten zijn wij trots op onze ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten uit eigen worstmakerij. Maar natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor heerlijke salades, grillspecialiteiten en verschillende kant-en-klaar maaltijdcomponenten uit eigen keuken. Kortom, bij ons bent u van succes verzekerd!

Varkensvlees Le Porc Plein Air

Geschiedenis en achtergrondinformatie

Het Porc Plein Air varken wordt gekweekt door PQA (Porc Qualité d'Ardenne) in Malmedy (B).

PQA begon als een cooporatieve vennootschap van landbouwers en een slager die het idee hadden om varkensvlees van een uitzonderlijke kwaliteit te kweken. Deze landbouwers beschikten over voldoende arbeidskrachten en uitgestrekte gebieden waar deze varkens kunnen opgroeien, met in acht neming van het welzijn van de dieren en de natuur.

De landbouwers selecteerden zeugen die een kruising zijn van de rassen ‘Land’, ‘Large White’ en ‘Duroc’. Deze kruising zorgt voor een robuust varken van een uitzonderlijke vleeskwaliteit dat bestand is tegen het Ardens klimaat, stressnegatief is en een sterk moederinstinct heeft. De beren zijn van het Piétrain-ras, bekend omdat het heel goede vleesvarkens zijn.

De zeugen lopen buiten vrij rond en beschikken tijdens het werpen van de biggen elk over een apart park met een schuilplaats met strooisel. De biggetjes blijven 6 weken bij hun moeder.

Elk varken beschikt er over een uitgestrekte grasvlakte om zich te bewegen en te voederen. Een volwassen varken heeft recht op 400 m², of de oppervlakte van 2 tennisvelden.

In elk park is een schuilplaats voorzien om de varkens te laten overnachten of om in geval van slecht weer te schuilen. Er is ook een gevulde voedertrog. Dit concept zorgt ervoor dat de schuilplaats altijd proper blijft en dat het voor de varkens voldoende warm is om ook tijdens de winter een goede lichaamstemperatuur te hebben.

De varkens krijgen 100% plantaardig voedermeel volgens strikte richtlijnen. Dit voedermeel is vrij van groeibevorderaars en wordt op willekeurige momenten gecontroleerd door Promag.




De varkens krijgen geen antibiotica toegediend. Ook dit wordt gecontroleerd door Promag, een onafhankelijke Belgische keuringsinstantie.

Zo kan een afgevaardigde van Promag op elk willekeurig moment op de boerderij verschijnen om:

  • de ligplaats van de dieren te beoordelen
  • een meststaal te nemen, dat in het laboratorium wordt geanalyseerd
  • de herkomst van de biggen te verifiëren
  • een monster van het voedermeel voor analyse mee te nemen
  • de oppervlakte van het park te controleren

Niet alleen controleert Promag de boerderijen, ook het slachthuis en de slager worden gecontroleerd. Indien deze controle goed is, ontvangen wij als slager een officieel certificaat.

Assortiment

De smaak van le Porc Plein Air d' Ardenne is authentiek en onderscheidt zich sterk van ander varkensvlees. Bij het bakken ontstaat nauwelijks gewichtsverlies en het is veel malser dan gewoon varkensvlees. Wij bieden U een ruim assortiment.

  • Varkenshaas
  • Varkensgehakt
  • Gehakt Half om half (40% rund, 60% varkens)
  • Varkensfilet
  • Steelcotelet
  • Halscotelet
  • Varkenspoulet
  • Varkensreepjes
  • Varkensbraadworst
  • Braadworst Half om half (40% rund, 60% varkens)
  • Hamlappen
  • Boerenhamlappen
  • Kophaas
  • Varkensrollades gekruid of naturel
  • Varkenslever
  • Vleesribjes  
  • Soepribjes
  • Varkenshiel

In onze winkel geven wij U graag advies en recept ideeën geven met betrekking tot de bereiding van het gekozen vlees.

Lamsvlees

Ardenner Lamsvlees

Sinds enige tijd kunnen wij ook Ardenner Lamsvlees bestellen via PQA. Dezelfde leverancier als van ons Porc Plein Air varkensvlees.

Het Ardenner lam, geboren en getogen in de mooie Ardennen in de vrije natuur, is een kruising van de rassen Suffolk, Il de France en Texel. De voorwaarden voor het kweken van deze lammeren is dezelfde als voor de varkens: vrij van antibiotica en vrij van genetisch gemanipuleerde granen.

Het Ardenner lamsvlees is van uitmuntende kwaliteit en beslist een must voor iedere liefhebber.

 Voor de feestdagen hebben wij dit lamsvlees standaard in ons assortiment. Graag geven wij U in de winkel meer informatie en advies.


Nieuw Zeelands Lamsvlees

Naast het Ardenner lamsvlees hebben wij ook lamsvlees afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Nieuw Zeeland staat bekend om haar hoge kwaliteit lamsvlees en dit wordt dan ook wereldwijd verkocht.

Het gras in Nieuw Zeeland krijgt, omdat het een eiland is, continu damp van de Pacifische oceaan. Hierdoor is het gras van uitstekende kwaliteit en dat proef je terug in het lamsvlees. Doordat de lammeren uitsluitend buiten in alle vrijheid en rust opgroeien is het vlees zacht en heeft een bijzondere subtiele smaak.

Wij hebben dit standaard in ons assortiment. Dit komt vers verpakt bij ons binnen en hebben wij meestal in huis. U kunt hierbij denken aan

  • Lamsrugfilet
  • Lamskoteletjes
  • Lamsrack

Van beide soorten kunt U uiteraard op bestelling lamsrack, lamshaasjes, lamsschouder, etc. krijgen. Wij informeren U graag in onze winkel.

Wist u dat

  • Lamsvlees calorie-arm en mager is.
  • Lamsvlees weinig bindweefsel bevat, waardoor het mals, sappig en zacht is.
  • Lamsvlees veel voedingswaarden bevat, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B.
  • Lamsvlees zelfs meer ijzer bevat dan bijvoorbeeld groenten en granen.
  • Lamsvlees veel vitamine B bezit, wat zorgt voor energie, goed is voor de huid en de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert.
  • Lamsvlees rijk is aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem.
  • De meeste lamsvleesproducten geschikt zijn voor een korte bereiding.



Kip van Tante Door


De Tante Door is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in Brabant en groeit daar op tot een volwaardige kip in een ruime stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook de ambachtelijke verwerking vindt volledig plaats in Nederland.

De groei, productie en distributie geschiedt van A tot Z in eigen beheer van Veldhoven Kipproducten. Zij zijn volledig transparant en laten u graag persoonlijk met Tante Door kennis maken in haar stal in Brabant of via de webcam.

Het slachten van de kip vindt plaats op dezelfde locatie als waar de kip opgroeit. Er is geen transport nodig waardoor er geen stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op authentieke wijze geslacht. Er wordt gewerkt met kleinschalige apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding.

De Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig, waarvan minimaal 70% granen, met mineralen en vitaminen. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en is antibiotica vrij.

Tante Door kip is dus een goede aanvulling bij ons assortiment antibiotica vrij en groeihormonen vrij varkensvlees.

In onze winkel hebben wij  de volgende kipproducten in ons assortiment:

  • Kipfilet
  • Kippoulet
  • Kip drumstick
  • Kippenbout
  • Braadkip
  • Kip Krokant Schnitzel
  • Diverse soorten Gemarineerde kipfilets
  • Lente Kriebels (gemarineerde kipreepjes met spek, paprika en champignons om te roerbakken)
  • Diverse soorten kipspiesen (o.a. kipsaté en kip ananas spiesen)
  • Kipsaté in satésaus (kant en klaar)
  • Kip Spicy Mango (kant en klaar)
  • En specials die regelmatig terugkeren

Wij geven U graag nog meer informatie in onze winkel over Tante Door kip en de bereiding ervan.

Elita Rundvlees

100% HOLLANDS RUND, ANTIBIOTICA VRIJ VLEES

Elita is een raszuivere koe met Italiaanse roots. Elita wordt geboren in Nederland en groeit op bij Nederlandse boeren. De boerderijen zijn nauw verbonden en worden centraal aangestuurd door Veldhoven Kipproducten. Elita is vernoemd naar de eerste koe waarmee de kudde begonnen is.

Natuurlijk afkalven

Elita is een Piemontees. Dat is een rundveeras dat uitermate geschikt is als vleesras. Het ras staat bekend om het feit dat kalveren via de natuurlijke weg ter wereld komen. Hierdoor is geen keizersnede nodig wat het leven van de koe ten goede komt. Voor het afkalven is een speciale ruimte in de stal gemaakt die zorgt dat de koe niet is afgezonderd van de overige koeien. Dit voorkomt veel stress. De kalfjes blijven vijf tot zes maanden bij de moeder. Elita is wit, sterk en heeft een rustig karakter.

Krachtige voeding

De voeding van Elita komt van het land van de boer, dit bestaat uit hooi, kuilgras en maïs. Ook zorgt hij voor de nodige mineralen en vitaminen voor net dat beetje extra. Elita graast van april tot oktober in de weide of zelfs langer als het weer dit toelaat. Hier heeft Elita alle ruimte om de stal in en uit te lopen. De laatste drie maanden verblijft Elita in de strostal met ligplekken. Zij komt hier tot rust en krijgt specifieke voeding met lijnzaad. Deze laatste periode zorgt voor de fijne, rode vleesstructuur die mals, maar krachtig is van smaak. Je proeft het!

Vetarm en een laag cholesterolgehalte

Het vlees van Elita is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekte.

Voeding en antibiotica

Elita beschikt over vers eten van eigen land. Daarnaast zorgt De Valk Wekerom voor mineralen en vitaminen in de voeding. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Elita dus niet toegediend. Haar vlees is antibiotica vrij.

Elita runderen worden nooit preventief behandeld met antibiotica. Mocht het voorkomen dat ze toch ziek worden, zal er alleen antibiotica worden gebruikt na goedkeuring van de dierenarts. Na het gebruik van antibiotica houden wij naast de wettelijk verplichte wachttijd ook een extra wachttermijn aan, alvorens de runderen worden geslacht. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat er geen antibiotica meer in het vlees zit.


Wij bieden U het volgende assortiment aan.

  • Soepvlees hoog rib/fijne rib

  • Mager soepvlees

  • Klapstuk

  • Schenkel

  • Ossehaas

  • Kogelbiefstuk

  • Lendebief

  • Rib Eye

  • Rosbief

  • Entrecote

  • Rundergehakt

  • Stooflappen

  • Baklappen

  • Runderbraadstuk

  • Ossestaart

  • Speciale stukken op aanvraag, zoals bijv. Tomahawk of T-bone






Kalfsvlees

Ook de kwaliteit van kalfsvlees moet steeds hetzelfde zijn. Onze leverancier Vleeshandel Perot helpt ons daarbij.
Zij kiezen de kalveren zorgvuldig uit bij een selecte kring van veehouders en volgen daarbij wederom strikt de regels volgens de Integrale Ketenbeheersing.

Op het gebied van kalfsvlees kunt u uit het volgende assortiment kiezen.

  • Kalfsgehakt
  • Kalfsbraadworst
  • Kalfspoulet
  • Kalfsbraadstuk
  • Kalfsoester
  • Kalfsborst
  • Kalfshaas
  • Kalfslappen
  • Kalfsfricandeau
  • Kalfsentrecote
  • Gemarineerde kalfslapjes
  • Kalfstartaar

In onze winkel geven wij U graag advies en recept ideeën geven met betrekking tot de bereiding van het gekozen vlees.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.