Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Pel de uien en snijd er aan de onderzijde een klein stukje af, zodat de uien stevig staan. Breng ¾ liter water aan de kook, doe daar de uien in het laat het water 8-10 minuten zacht doorkoken. Schep dan de uien met een schuimspaan uit het water.
Vermeng intussen het gehakt met de ham, de rijst, de eierdooier en naar smaak, peper, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
Snijd of knip met de keukenschaar het kapje van de uien en neem het middengedeelte voorzichtig uit de uien met een scherp mesje. Snipper de uit de uien genomen stukjes klein en roer ze door het gehakt. Vul de uitgeholde uien met het mengsel.
Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op circa 220 graden Celsius. Zet de uien naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel over de vulling van de uien en strooi de rest in de schaal.
Los het bouillonblokje op in 2-2,5 deciliter water, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal en giet de bouillon in de schaal.
Zet de schaal in de oven tot de uien gaar en goed van kleur zijn geworden.
Tip: serveer eventueel nog apart rijst erbij.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.