Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Snijd de aardappelen in stukken. Zet deze op met een flinke bodem water wat zout. Kook in 15-18 minuten bijna gaar. Voeg dan de bietjes toe, met stukjes appel en ui. Controleer of er voldoende vocht in de pan zit. Laat alles gaar worden.
Bak het spek uit in de koekenpan. Neem deze uit het vet als ze voldoende uitgebakken zijn.
Verwijder het vel van de bloedworst. Wentel de plakken door de bloem en bak de worst aan beide zijden gaar en mooi van kleur.
Was, boor en schil de zachtzure appel. Snijd hier vervolgens vier plakken van. Neem de bloedworst uit het vet en bak hierin de appel aan weerszijden even aan.
Draai de warmtebron zeer laag en leg de bloedworst weer in de pan. Leg op elke plak een plak appel. Giet de helft van de azijn op de bietjes en stamp alles fijn. Schenk het vet van de worst hier ook bij. Roer het geheel goed door. Voeg desgewenst wat vocht, zout, peper, azijn en/of aroma toe.
Serveer de stamppot met de gebakken worst en appel.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.