Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Maak van de soepkip eerst kippenbouillon. Neem ze uit de bouillon, haal het vlees van de botten en snij het in stukjes. Smelt de boter en laat ze lichtbruin worden. Bak er de in ringen gesneden ui in tot ze gaar is en voeg de kerriepoeder toe. Maak een roux door de bloem, 1/2 liter bouillon en room toe te voegen.
Breng eventueel op smaak. Daarna wordt de saus gezeefd, waarbij de ui wordt uitgeperst met een houten lepel. Was de champignons, snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Doe er de stukken kip bij en verwarm nog eens goed.
Kook ondertussen de rijst en bak de schijven ananas.
Serveertip: maak met behulp van een vorm een ring van rijst op een bord, vul de opening met de ragout van kip en leg er een schijf ananas overheen. Strooi er wat gehakte peterselie over.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.