Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts hierin de eieren. Voeg een kwart van de melk toe en mix tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk tot een egaal beslag. Snijd de appel in dunne plakjes.
Verhit de boter in een pan. Voeg met een soeplepel het beslag toe en verspreid in een dunne laag. Leg hier het spek en de appel op, hoeveelheid naar wens. Voeg nog een kleine laag beslag toe over het spek en de appel zodat dit in de pannenkoek komt. Wanneer de bovenzijde droog is en de onderzijde een mooie kleur heeft, kunt u de pannenkoek omdraaien. Bak ook deze kant mooi bruin.
Direct serveren indien mogelijk. Anders warm houden tot het serveren.
Tip!
Gebruik ook ander beleg voor de pannenkoek, zoals verschillende soorten groentes en kazen.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.